Tuesday, February 12, 2013

El xivarri dels xiulets a la Xina

Les xiulades al Rei d’Espanya o a l’himne espanyol no agraden al PP. El ministre d’Educació, José Ignacio Wert, creu que s’ha de fer un esforç pedagògic de cara a prevenir aquest tipus de situacions, i parla de falta de tolerància i pluralisme. Ha! La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, pensa que aquestes accions haurien d’estar sancionades, perquè es tracta de símbols de tots els espanyols (amb “tots els espanyols” es refereix a aquells que estan d’acord amb el que ella pensa, això ho sé perquè a Catalunya també es fa molt).

No parlaré avui de las raons dels soberanistes o independentistes bascos i catalans, que segur que les tenen, sinó dels motius que els espanyols (per convicció u obligació) podrien tenir en un moment donat per xiular Sa Majestat quan es digna aparèixer davant del seus súbdites.

Enriquiment al llarg dels anys (sembla que va arribar amb una mà al davant i una altra al darrera, el pobret), viatges privats pagats per empresaris, amistats dubtoses, amants, encobriment de delictes dels seus familiars, caceres escandaloses...

Les seves possessions, els seus drets, els seus sous i els seus extres, les minses despeses, els seus privilegis en la concessió de favors a un cert preu... I les seves obligacions? Doncs, poques, ja que, segons la sacrosanta constitució espanyola, “la persona del Rey es inviolable y no está sujeta a responsabilidad”.

No només ell i el seu cercle més proper fa pudor, sinó que el tufillo a podrit arriba als seus familiars. Sembla que alguns podrien estar imputats per blanqueig de diners en l’operació Emperador (que hauria d'estar per sobre del Rei, però ja veurem). Entenc que no deuen parlar només de 500€, sinó d’uns quants d’aquests bitllets, que d’altra manera no molestarien a un senyor tan ocupat con en Gao Ping.

Crec jo que alguna cosa tenim dret a dir de tot això, al menys xiular quan se’ns presenti l’ocasió. Ens ho volen fer pagar, per exemple en actes esportius, no sigui que els drets televisius d’un d’aquests esdeveniments caigui en mans del senyor Roures o un altre desaprensiu que difongui en directe les imatges a milers de milions de compatriotes del senyor Ping.

No comments:

Post a Comment